16/08/2014

Panduan Buat Bun, Pau Dan Pizza Setaraf Hotel

Kita ni orang perempuan memang suka memasak dan mencuba resipi baru. Lebih-lebih lagi kalau teringin nak makan sesuatu atau permintaan anak atau suami dan mereka inilah yang akan menjadi food tester. Tapi kalau masakan dan resipi baru tu tak menjadi, memang membazir dan merugikan.

Kebanyakan resipi yang diambil dari internet bukan 100% menjadi. Mungkin teknik masakan berlainan atau bahan-bahan yang diperlukan tidak betul-betul diberitahu. Terutama sekali resipi nak buat Bun, Pau dan Pizza yang sesedap macam di hotel.



Sebab itulah, Mummy dah jumpa DVD dan E Book yang betul-betul kongsikan ilmu nak buat step by step cara nak buat bun gebu, pau gebu dan pizza bertaraf hotel. Kalau korang buat resipi yang diajar ni bagi anak-anak dan suami, mesti diorang gembira dan mintak masak lagi berkali-kali.

Boleh dapat komprehensif step by step buat Bun, Pau dan Pizza

Video yang dikongsikan oleh Chef Hairul ini memang cukup lengkap dari pembuatan asas hingga korang boleh buat peniagaan kecil-kecilan di rumah. Antara Modul yang diajarkan adalah:

Membuat Bun Original – 7 Teknik

Membuat Inti Aneka Inti Bun – 7 Jenis Inti

Membuat Aneka Bun Special – 7 Jenis Bun dan Pastri

Cara Membuat Pau Original

Cara Guna Mesin Mixer dan Oven – 3 Jenis Mesin

Cara Pembungkusan Bun – 2 Cara

Cara Pengiraan Kos – 2 Cara

Memang tak rugi kalau beli dan pembelian yang berpatutan sebab video masih dalam kategori mampu milik. Kalau ada yang nak mulakan perniagaan kecil-kecilan di rumah, memang sangat-sangat disyorkan oleh Mummy sendiri. Rezeki di mana-mana betul tak, yang penting usaha tu kena ada. Dan paling penting sekali, suami dan anak-anak suka makan masakan hasil tangan ibu mereka yang sedap dan menjadi.

Kalau ada yang berminat, harga DVD ni hanya 60.00 Ringgit. Sangat berpatutan, apalah sangat kalau nak dibandingkan kasih sayang suami dan anak-anak yang mencurah-curah bila dah berjaya buat nanti.

Kalau nak beli boleh beli dekat sini > Rahsia Buat Bun, Pau, Pizza Menggunakan Resipi Hotel Yang Paling Sedap <

Selamat mencuba!

Xoxo
Mummy Akmar