14/01/2014

"Projek Malam" Yang Merah Dan Seksi

Auwww...Late night project. Really red and seccsay!! Red luscious sexy jelly! Hahaha. Don't get me wrong. I just felt that it was a very sexy affair while eating the red raspberry jello with a dollop of frozen fresh cream. I feel very different and sexy!! Ahahaha Tertiberkan.....Mesti ramai yang teringat bukan-bukan...

Pendahuluan blog yang sangat seksi kata orang. Sesahaja tukar cara. Tak salahkan. Hahaha. Hari tu Qashrin mintak nak makan jelly. Dia sebenarnya baru je baik demam. Hari ke tujuh ke sekolah dah demam. Mula tu ada dengar batuk lepas dia minuman berais waktu makan diluar, balik hari ke enam sekolah dia makan aiskrim. Terus nampak dia batuk-batuk malam tu dan badan panas. Hmmm dah ponteng sehari. Suka sangat lah dia tu sebab takyah pergi sekolahkan. Baru Mummy nak tulis drama dan ragam ke sekolah hari ke tujuh kena postponed. Hahaha.

Si kenit tu memang banyak permintaan kalau bab makanan. Tapi yang dia suka makan dan kena dengan tekak dia. Kalau pergi hotel, jelly macam ni dia akan makan banyak dan berkali. Dia suka sangat-sangat. Senang je nak buat jelly ni, jom tengok cara-cara nak buat jelly ni.


Mummy pakai instant Kristal Jelly Nona perisa Raspberri. Jangan beli yang perisa Rose sebab yang itu tak sedap. Beli yang Raspberri atau Strawberry. Heee~

Here comes my little helper comes in very handy adding in 400ml water. Cook on a slow to medium heat until the sugar dissolve. Sampai duduk atas meja.

Dapat 4 mangkuk je. Qashrin sorang je makan dua mangkuk, tu pon Mummy share sikit-sikit

Sexy kan? Red sexy jelly and fresh cream. Sexy tapi comot di situ. Ahahaha.

Inilah "projek malam" kami berdua. Eh bertiga dengan anak lelaki abang sulong. Tak tahu mengapa, kami suka makan ini. Qashrin mintak lagi, nampaknya kena beli lagi esok buat lagi.

Xoxo
Mummy Akmar