27/07/2013

Iftar Hari Ke Enam Belas Di Restoren Pakeeza Yang Kurang Ajar!

Iftar hari ke enam belas di Restoren Pakeeza sangat kontroversi. Mummy buat onar. Hahaha Nasib lah...Bukan kami ni pertama kali makan di sana, rasanya berkali-kali tak terkira dah ni. How dare you tell us with that stupid answer!! Kan.......silap hari bulan, Mummy red flag. Bayangkan meja kecik dia nak himpitkan kami 4 dewasa 3 kanak-kanak dan 1 budak kecil. Uolls ingat ni dekat Bangladesh ke?


Mummy: Do you have bigger table for us. I made reservation earlier for 4 adults, 3 kids and 1 toddler.
Waiter 1: (Dengan tone kurang ajar) Cannot, we have 5 people sitting in small table. (Konsep taknak layan. siap tunjjuk meja 4 segi biasa tu untuk 5 orang punya)
Mummy: Dah la kena duduk luar. Meja kecik giler. Study group pon tak muat nak duduk meja tu. Terus lah Mummy membuat onarrrrr!! Ini bukan konsep makan dalam darurat peperangan ke apa kan. Excuse me!!! If you dont have enough table, you should have inform me earlier and I can eat some other places. Now you are telling me this? This is RIDICULOUS!!!!!! I dont care I want this table!!!
Waiter 2: Cannot, ini sudah ada orang book.
Mummy: I DONT CARE. I want this table....... Pang pung pang Mulut Mummy bising. (Kau main-main dengan aku kan) Peduli tidak, kiteorang duduk je meja tu. Dah la lagi 10 minit nak berbuka

Lepas tu Chef datang, menenangkan Mummy. Dan kitaorang duduk meja yang Mummy pilih tu. Lepas tu tahu pulak diorang, bukak meja lagi satu untuk meja tu. Giler sempit kot. Diorang ni nak buat macam dekat Bangadesh ke makan siku ke siku. Meja kami duduk tu pun hujung kiri dan kanan sepatut seorang, dua orang duduk. Wife owner tu dah bising-bising cakap bahasa Pakistan bising-bising marah staff dia.

Waktu diorang siapkan meja kecik lagi satu tu, boleh Waiter 2 tu campak-campak kerusi. Kurang ajar! Mummy diam lagi. Sebab Iolls dah cool down. Tengah-tengah makan, anak saudara Mummy cakap, Waiter tu menolak-nolak kerusi dia masa tengah siap meja belakang. Dia pun cakap tunggu lagi sekali je, memang dia nak maki je bangladesh tu. Apasal ler tak cakap awal. Memang terbalik jugak buffet table tu. Hahaha. Nasib baik lepas Mummy makan, Aiman bagi tahu.  Geram betul laaaa. Masa nak bayar tu memang complaint habis lah kan.

Lepas ni memang taknak pergi sana dah. Kitaorang ni Loyal Customer kot. Dari Mummy kecik, sampai mengandungkan Qashrin, sampai Qashrin dah keluar perut pon kami makan situ. Kami pernah jugak amik catering untuk opening syarikat abang dulu. Kiteorang makan situ dari kedai buruk sampailah dah renovation secantik hari ini. Harga sekeping naan pun kiteorang boleh tahu dari murah sampai mahal. Nak kurang ajar memang silap lah. Lepas ni teringin makan Northern Indian Cuisine kami pergi ke Tandoor Grill je! Byebye Pakeeza you are not in my list anymore!!

Xoxo
Mummy Akmar