08/08/2012

Segmen: Jom "Follow" Blog El Qashrin Qaisara untuk "Projek Amal EQQ"

Jom “FOLLOW” Mummy untuk “Projek Amal EQQ”


Assalamualaikum semua. Ini adalah segmen pertama Mummy untuk Blog El Qashrin Qaisara. Mummy perlukan sokongan, support dan bantuan dari semua, untuk membantu Mummy menjayakan "Projek Amal EQQ yang akan Mummy umumkan nanti.

Mummy rasa waktu ini adalah paling sesuai sempena bulan Ramadhan yang mulia untuk membuat amal atau Charity sebab ia ada juga ada kaitan dengan golongan yang senasib dengan Mummy. Cuma, Mummy teringin sangat untuk menolong, membantu golongan yang kurang bernasib ini dan oleh itu Mummy perlukan rakan-rakan semua untuk follow Mummy agar Projek Amal ini dapat dilaksanakan dengan jayanya dalam masa terdekat.

Projek Amal ini adalah untuk membantu Anak-Anak Yatim Kampung Tersusun Bercham. Mummy terfikir untuk membantu Anak-Anak Yatim apabila Mummy menyertai Tadarus Al Quran tempoh hari di Masjid Asy-Syakirin berdekatan rumah Mummy bersama Qashrin. Anak-anak ini telah menghasilkan satu hasil kreativiti yang Mummy rasa ramai yang akan suka. Hasil kraf yang kreatif ini boleh dipakai guna untuk anak-anak reader and follower Mummy dan juga ia sesuai untuk buat “door gift” di majlis seperti Birthday, Baby Shower, Cukur Jambul dan lain-lain majlis bersesuaian. Semua hasil kraftangan ini boleh di custom-made mengikut citarasa pelanggan.

Projek Amal EQQ ini adalah untuk membantu mereka menambah dan mengumpul dana untuk pusat Anak-Anak Yatim tersebut. Hasil dari jualan kraftangan yang kreatif ini akan dijadikan untuk perbelanjaan harian pusat tersebut.

Mummy nak bantu Anak-Anak Yatim ni kerana hasil kraftangan mereka sangat cute dan ingin membantu mereka dari segi promosi dan jualan ke satu tahap yang lain iaitu menolong mereka menjual barang-barang ini melalui blog Mummy. Barang-barang kraf yang dihasilkan sangat unik dan juga boleh di beli dengan harga borong juga mengikut citarasa dan kehendak sesuatu permintaan.

Matlamat Mummy agar Projek Amal EQQ berjaya dan mendapat sokongan ramai. Ini dapat membantu golongan yang kurang upaya ini dengan sedikit sebanyak dapat meningkatkan taraf hidup mereka dan membuatkan mereka lebih berdaya saing untuk menghasilkan barang-barang kraf yang kreatif dan mengasah bakat mereka untuk lebih menonjolkan kreativiti mereka. Mummy juga berharap semua dapat follow blog Mummy dan bantu menyebarkan tentang “Projek Amal EQQ” ini ke bloggers yang lain.


Jom kita bersama-sama menolong golongan yang kurang bernasib baik ini dengan membuat kerja amal untuk mendapat lebih keberkatan di Bulan Ramadhan yang mulia ini.


Bagaimana untuk membantu Anak-Anak Yatim tersebut:

1) Mummy berharap korang semua boleh support dengan  "Follow" blog Mummy dan membuat satu posting berkenaan Projek Amal EQQ

2) Dan letakkan Banner El Qashrin Qaisara di blog korang dan promote tentang Projek Amal Kebajikan EQQ ini.

3)  Dan letakkan juga link posting tadi di petak comment di bawah ni untuk Mummy follow balik blog korang.

Terima kasih semua!!. Support rakan-rakan... Support Mummy sekali.... Muwaaah..

Senarai Bloggers yang support "Projek Amal EQQ" untuk rumah Anak Yatim Kg Tersusun Bercham. Sila singgah untuk membaca tanda sokongan.
10.




Xoxo,
Mummy Akmar


45 Comments:

CIK TOM said...

mcm mana nak support or join segmen ni??
ada syarat2 x? sbb bc umum sgt.. heee..
pastu excited nk tgk gmbr kraft2 comel tue =)

ps: ciktom dh masukkan banner ke sidebar ciktom tanda sokongan Projek Amal EQQ..

Mummy Akmar said...

Alamak Cik Tom...lupe nak letak..buat satu posting untuk Projek Amal EQQ ni ... Thank you! Hahaha terlupa letak

Nur Misnan said...

InsyaAllah MA.. will do support u..
Akan dibuat posting nanti..

Mummy Akmar said...

Terima kasih

Pecinta pink^^ said...

insyaallah..will support:)

Mummy Akmar said...

Terima kasih..kalau dah follow dan buat posting ni, letak URL disini yer

Miss Yaty said...

insyaAllah sy tak sabar nak join..

good luck mummy untuk projek ni! :)

Mummy Akmar said...

yeay! mari sama-sama meriahkan Projek ni... Mummy kene pergi Rumah Anak-Anak Yatim tambah lagi design yg ada...

admin said...

Mummy kami dah support Mummy. Posting kat sini http://blog.irsah.com/2012/08/jom-follow-blog-mummy-untuk-amal.html

p/s: Betul ker UV Blog Mummy dekat 5,000 sehari? Tahniah Mummy. Semoga Matlamat murni Mummy tercapai.

Amir Awang said...

nasib baik sempat buat hehe..

http://ohbudu.com/2012/08/02/segmen-jom-follow-blog-el-qashrin-qaisara-untuk-projek-amal-eqq/

Mummy Akmar said...

Hooray! Bro Amir Awang gigih nak menolong anak-anak Yatim..ni Mummy bagi extra bonus bising lagi dekat sana! Hahaha!

Mummy Akmar said...

Terima kasih Irsah dan Team kerana menjadi orang pertama yang buat posting untuk Projek Amal EQQ ni!!!

Sop said...

usaha yang murni :)
Sop pasti sokong

Eca Dwinky Asha said...

usaha yg bagus..insyaallah nnti eca siapkan entry ya ya mummy.. :D

Mummy Akmar said...

Thanks BRO!

Mummy Akmar said...

Terima kasih Eca..

Nanti support Mummy yer!! =D

eza miza said...

ok mummy.. eza da wat entry.. semoga dapat membantu mummy dalam usaha membantu anak2 yatim ni..

http://zafikstory.blogspot.com/2012/08/projek-amal-eqq.html

Mummy Akmar said...

Thank you Eza!!

Hafizul said...

Emm insyaAllah PK akan join juga..tapi gambar kraftangan tu mana yer??hehe

Nur Misnan said...

http://kongsibersamanora.blogspot.com/2012/08/jom-support-projek-amal-eqq.html

Mummy Akmar said...

Salam Hafizul..

Terima kasih sebab awak nak membantu. Kraftangan itu akan saya buat posting yg baru nanti..Tunggu yer...

KRaftangan ni simple saje dan murah je...saja nak tolong mereka...tengah nak amik gambar lagi dari mereka. hari tuada 4 contoh je saya rasa yg boleh di jual dan cute...

Mummy Akmar said...

Terima kasih Nur Misnan..

X0x0

hatiputera said...

semoga berjaya...insyallah kalau ada masa akan join.

budak felda said...

akhirnya hehehe...:) sama2 kita mebantu mereka ...


http://budakfelda.com/projek-amal-eqq-mancari-keberkatan-ramadhan.html

Mummy Akmar said...

Alhamdullilah...TQ Budak Felda

Mummy Akmar said...

terima kasih.

Mummy Akmar said...

Alhamdullilah..UV Blog Mummy memang dah mencecah 5,000 sehari. Terima kasih kepada Irsah dan Team kerana banyak membantu Mummy dalam selok belok berblogging ni. Hihihi...

suka aku said...

err...bagusjuga kalu join nie..:)

Mummy Akmar said...

Mummy suka kalau "suka aku" join~ Hihihi

Eca Dwinky Asha said...

mummy,eca nak buat entry..tpi eca nak tgk gmbr2 budak2 tu..ble x mummy bgi link?hehe =)

Eca Dwinky Asha said...

atau mummy boleh emailkan ke eca ....email :: ecasha.89@gmail.com

Hafizul said...

Nanti ada gambar tu, war-war kan la yer..hehe..say dah pun join projek amal ni...
ni link dia..

http://pondokkecil.com/blog/pondok-kecil-projek-amal-eqq/

CIK TOM said...

sori br smpt singgah blk... ok nanti ciktom dh siap entry n publish cik tom submit link nya kat sini ye... smoga usaha murni mummy berjaya..amin

Mummy Akmar said...

Terima kasih Pondok Kecil@Hafizul..

InsyaAllah dalam masa terdekat ni, Mummy masukkan gambar-gambar..

Mummy Akmar said...

Hi Eca,

Mummy rasa takperlu lah Mummy nak tunjjuk gambar bebudak tu. Kraftangan ni simple je..harga pon around RM6-RM8.. Kalau ada orang beli cost penghantaran pon dah termasuk sekali.

Mummy dapat tahu pon dari Ustazah/AJK Masjid Asy-Syakirin dan juga Guru Sekolah Agama disini yang di sendiri sememangnya penjaga anak-anak yatim disitu dari hasil duit dia sendiri yang di sambung oleh arwah suami dia..

Panjang cerita nak tulis di sini. Barang-barang kraf tu pon jugak mereka akan sedekah duit tu untuk kanak-kanak Palestine. Mummy pon tak byk info sangat siapa yg buat etc..Anak saudara Mummy pon bawak ke sekolah dia untuk tolong diorang ni. Tapi harga murah lagi lah sebab tak termasuk kos penghantaran.

Rasanya info begini dah cukup untuk Eca. Mummy tak paksa sesiapa nak masuk terpulang pada diri sendiri. Mummy tengok tunggu cukup 10 orang support, Mummy akan buat post baru gambar-gambar hasil tangan mereka.

Sekian Terima Kasih

Mummy Akmar said...

Thank you Cik Tom!

budak felda said...

dah makin ramaiyg join ni mummy hehhe tahniah

Mummy Akmar said...

Alhamdullilah.. ramai yg ami inisiatif nak bantu. Mummy ni tengah cuba cari masa nak pergi jumpa dengan pengasas tempat rumah anak yatim. Smalam baru call Mak Tok.. dia ada 3 rumah anak yatim..duit dapat tu pon mereka nak sedekah kan ke anak-anak palestine katanya..

Rumah anak-anak yatim under pengawasan Mak Tok ni dah byk beras..bertimbun2 orang sedekah. Mungkin cara ini dapat membantu tambah pendapatan untuk penggunaan lain..

Mummy pon tengah nak dapatkan gambar-gambar rumah anak yatim..Huwaaaaaaa masa sangat takde. Dapat tengok kraftangan tu terus snap photos..dan nak letak kat blog ni je..

Itulah kenapa nak buat segmen ni..

budak felda said...

takpe yg penting niat utk membantu tu mummy...insyallah segala dipermudahkan :)

Mummy Akmar said...

Amin..

Rai said...

dear,
kenapa i tak boleh nak komen kat entry yang belum ada komen eh.. comment box tu tak nak keluar.. T_T

btw nak join jugak..tapi ambik mood sat.. T_T

Mummy Akmar said...

Kak Rai..which posting yang u takleh komen tu?

Alamak..yg baru tu ke..cuba lagi skali lah.

Nak join ke? Bole je.. Hahaha...

Miss Yaty said...

saya dah siapkan entry untuk projek amal ni..

Jom Follow Blog El Qashrin Qaisara

:)

Mummy Akmar said...

Thank you Miss Yaty!

CIK TOM said...

dah join!

http://www.ciktom.com/jom-support-projek-amal-kebajikan-eqq/

Post a Comment