12/08/2012

Iftar with BFF at Tarbush

Smalam Sabtu, Mummy pegi ke KL untuk iftar bersama BFF Mummy dan juga shopping raya. Since Mummy akan sampai ke KL this week, so kitaorang amik peluang untuk iftar bersama di Tarbush. Kali ini memang sengaja pilih rasa Timur Tengah sebab dah taklarat menu-menu biasa di Hotel yang lain. 

Disebabkan nak ke KL. Mummy pon bawakan wedding gift yang Mummy nak bagi dekat Intan punya lama tersimpan. Disamping itu, Mummy ada prepare mini hampers untuk semua.

Iftar kali ini ada beberapa orang sahaja yang dapat hadir. Takperlah, janji dapat bertemu, sembang-sembang and update stories.

Wedding gift for Intan yang dah tersimpan lama dari bulan March.

 Mini hampers for everyone from Mummy and Baby Qashrin

Love note from Mummy to all semperna Hari Raya yang bakal diraikan.

 Here we are at Tarbush.

 All of us. Opah and Maisara join jugak sebab nak tukar selera untuk Iftar. Mummy confident pakai striking red jubah last year yang pernah pakai sekali sahaja masa Raya Haji 2011.

 6 weeks pregger @ mom-to-be with hubby and Raff.

Abah and Papa with Baby Irfan and Baby Qashrin.
Majlis penutup, semestinya family photo dah termengah-mengah gigih tangkap gambar. Hahaha..

Best sangat dapat jumpa kawan-kawan. Intan is expecting. I am so excited for her. We gossiped about penyu shirik and surprisingly Intan's hubby tu kenal wife si penyu shirik tu, katanya satu sekolah di Subang Jaya and we has created one nickname for her as an Ewok (pendek and muka mcm ewok) Hahaha What a small world. He even knew that she is 29 years old. I pon terus cakap ek eh 29 tak kawin kawin lagi. Such a desperate sprinter/anak dara tua yang gigih nak kawin dengan duda shirik anak satu. Well, si penyu pon desperados. Memang good combo! Hahaha. It is not that we wanted to talk about penyu shirik and his wife but things terkeluar secara tiba-tiba.

Other things, we talked about new/first timer pregger which I have shared my experiences during my pregnancy. Intan pon memang hadapi menda yang sama. She told me that her selera makan naik mendadak secara tripled. Bayangkan dia boleh makan 3 pinggan mee bandung?? Yang my mom pulak time balik tu cakap, dekat mana mee bandung yang dia makan tu sampai 3 pinggan, teringin nak rasa. Hahaha. So, I pon gave fews tips on ubat apa yang perlu dimakan dan bermacam-macam.

Raff pulak sekarang dah ada baby baru. Baby Irfan sangat kecil. So cute. Tapi sedang batuk-batuk dan juga selsema. Raff buat sedutan hidung secara manual. Iaitu sedut pakai mulut. Hahaha..Yep sound so eecky. Tetapi Mummy pernah once tried this way untuk menyedut selsema dan kahak. Demi anak semua sanggup di buat dan memang banyak phlegm tu keluar. Sebab kalau guna yang sedut plastic tu tak efektif sangat. Risau jugak tengoknya. Lepas sahaja berbuka sembang-sembang, diorang terus nak ke Columbia Hospital risaukan Baby Irfan.

Alhamdullilah, masing-masing dah maju setapak dengan perubahan kehidupan. Intan mengandung, Raff pulak amik anak angkat. Bertambah lah anak-anak Diva. Hahaha. 

Pasal makanan dekat Tarbush pulak. Apa yang Mummy suka, simple and light dari segi penyediaan dan penggunaan spices.. Kebanyakkannya makanan yang disediakan di letakkan dengan daging and kambing. Qashrin makan banyak nasi beriyani dan juga penne with cheese. Dia pun suka sangat puding caramel yang sedap sangat tu. 

Okaylah. Qashrin dah jerit-jerit nak Mummy. Till then to the next posting. 

Xoxo 
Mummy Akmar