03/07/2012

Top Bloggers in Malaysia 2012

aih..bila agaknya Blog El Qashrin Qaisara ni akan jadi Top Blogger in Malaysia? Hahaha *VERANGAN* . Mummy saja-saja lah google search untuk Top Bloggers in Malaysia 2012 sebab rasanya baru-baru ini kan baru ada World Bloggers and Social Media Awards 2012 yang diadakan di Putra World Trade Centre.


Semua top bloggers ni semestinya income bulanan mereka ni entah-entah RM2K-3K. Maybe lebih dari itu. *Verangan* lagi! Hahaha... Entah bila rasanya Mummy dapat income macam ni? Macam banyak kurang lagi pahaman tentang selok belok berblogging ni. Lepas tu macam ada je terkurang dalam blog ini supaya blog ni lebih user friendly. Kata, Mummy ni pakai main amik je template lepas tu tampal je coding-coding yang rasa best. Tapi tengok blog orang lain simple je tapi best. Uwaaaaaaaaa....siapa Freelance Web Designer dialu alukan message Mummy. Nak mintak bantuan ni. Nanti Mummy belanja makan. Hihihi.

So, Mummy terjumpa blog BukitBesi dan terjumpa list of top bloggers in Malaysia yang diiktiraf melalui World Bloggers Award 2012.

Berikut adalah senarai Top Bloggers di Malaysia

  1. Paultan.org (Blog Automotif/PR4)
  2. Shahabudeenjalil.com (Blog Bisnis/PR3)
  3. Honeykoyuki.blogspot.com (Blog Selebriti/PR3)
  4. Kucing.my (Blog CSR/PR1)
  5. iluvislam.com (Blog Pendidikan/PR4)
  6. ohbulan.com (Blog Hiburan/PR4)
  7. Koleksi1001resepi.com (Blog F&B/PR2)
  8. All-aboutiphone.blogspot.com (Blog Gadget/PR0)
  9. Rotikaya.com (Blog Gossip/PR3)
  10. Ninieahmad.com (Blog Kesihatan/PR3)
  11. Founder.limkokwing.net (Blog Inovasi/PR5)
  12. Eqbalzack.com (Blog Lifestyle/PR3)
  13. Yunainspired.com (Blog Musik/PR3)
  14. Danielzaidi.com (Blog photography/PR2)
  15. Chedet.cc (Blog Politik/PR5)
  16. Kznabihah.com (Blog Shopping/PR2)
  17. World-superbikes.blogspot.com (Blog Sukan/PR1)
  18. Placesandfoods.com (Blog Travel/PR3)
  19. Inianwarhadi.com (Blog Video/PR2)
  20. Fukkenlol.blogspot.com (Blog Jenaka/PR1)
  21. Hazrey.com (Blog Vocal/PR2)
  22. Bicaramakdara.com (Blog Terburuk/PR2)
  23. Ariffshah.com (Upcomimg Blogger/PR4)
  24. Denaihati.com (The Best)


5 Comments:

Hidayah Bach said...

byk lagi blogger pemes dlm malaysia nih..
dayah dulu pun tak tau mereka..
memula blog syok sendiri je..

sampai satu tahap mula blogwalking baca cerita orang..hehe..

terjumpa la mmy qashrin nih ha..

eh...jenguk2 la blog dyh ..
bila2 free la..

http://dengarisaya.blogspot.com

Mummy Akmar said...

a ah memang banyak..macam-macam katergori..eh kite pernah pergi blog awak jugak...hihihi.....thank jalan2 jenguk blog saya. promote lah sikit kt kawan2..

irsah said...

Salam mummy. BW ari nih. Stop baca "verangan mummy". Xpe, "verangan" itu penting, sebagai dorongan mummy untuk menjadi lebih baik. Kalu dah dapat list, masuk ler blog2 tuh singgah2 yang lain. Banyak mummy buleh belajar nanti. thks share IrsahBlog.

Mummy Akmar said...

Irsah...
Hahahah Verangan je lebih kan...Harap2 menjadi realiti lah ni...
Irsah follow lah blog Mummy ni..Promote la sikit :P~

Meitzeu said...

Nice post. :)

mt
Meitzeu @ Blog

Meitzeu @ Facebook

Meitzeu @ Twitter

Post a Comment