27/07/2012

Ibu Tunggal Ini Perlukan Bantuan Anda - Sedihnya

Tadi Mummy BW. Sampai sahaja di blog Bro Eyriqazz, nampak satu posting yang menyayat hati tentang seorang ibu tunggal yang memerlukan bantuan dari kita semua sebagai seumat se-islam. Ya Allah!! Sedihnya. Tanpa disedari menitik air mata Mummy ni.

Mummy rasa bersyukur sangat dalam keadaan diri sebagai ibu tunggal dalam keadaan yang sempurna dan cukup segalanya. Kesiannya Mummy baca blog Alia Haryanie sendiri yang beliau sedang mengalami sakit yang tidak dapat dikesan. Dia sedang menjalani rawatan untuk pesakit barah. Apa yang menyedihkan, anak dia tetap menemani ibunya! Ya Allah sedihnya tengok keadaan dia di dalam Hospital bersama anak.

Mummy berbangga dengan ibu tunggal ni, sangat positif dan meletakkan dan menyerahkan segala-galanya kepada Allah SWT. Anak nya juga setia menemani ibu nya yang sedang sakit. Kalau baca blog dia rasa sayu sangat hati bila dia cakap anak dia duduk depan pintu masa rawatan dijalankan. Sedihnyaaaaaaaaaaaa!

Mummy merayu dan memohon semua reader dan follower Mummy, hulurkanlah bantuan kepada blogger Alia Haryanie. Apa kata semua dermakan RM5.00 ke account bank dia. InsyaAllah dapat jugak kita meringankan bebanan beliau. Sini, Mummy bagi detail account blogger Alia Haryani.

Maybank Acc No :164034266923 
 
RHB Acc No : 16213900067447
 
Nama : Haryani Binti Mat Hussin
 

Lebih lanjut : http://aliaharyanie.blogspot.com
Cuba tengok gambar-gambar di bawah. Kesian, dua beranak bersama-sama berpuasa di dalam Hospital. Jika anda semua sudah menderma, Mummy doakan supaya Allah beri rahmat kepada anda semua dan balas segala jasa baik anda semua. Mummy telah pon menderma ke account Alia Haryani. Semoga kita mendapat banyak pahala di bulan Ramadhan yang mulia ini.








=(
Mummy Akmar



8 Comments:

Anonymous said...

salam mummy akmar

saya dah cuba mskkan dlm akaun maybank puan alia haryani ni..tp kenapa invalid ye..

tq
ija

Mummy Akmar said...

Wslam,

Terima kasih sebab nak derma pada ibu tunggal ni. Saya rasa baik awak pergi sahaja blog http://aliaharyanie.blogspot.com Situ ada notelepon Haryanie ni. Saya dah transfer from PBE to Maybank Account. Berjaya je plak transaction nye.

Haha..Saya pon tak sure. Apa kata awak call Puan Haryanie ni lebih baik...

Thanks

Anonymous said...

alhamdulillah dah boleh dah..mungkin line internet kt tempat saya ada prob td..tq mummy akmar..moga2 puan haryanie sembuh seperti sediakala dan dapat menjaga anak2nya...sedih hati baca penderitaan dia...kalo saya kat tmpt dia mgkn saya xsekuat dia..Allahhuakbar..thanks sekali lg sebab mskkan entry ni..kalo x saya xtau ada insan yg memerlukan..amin


ija

Anonymous said...

Mummy Rayyan

Akmar tq for sharing this..*nanges* Ya Allah sembuhkanlah penyakit Pn. Alia Haryani ni dan permudahkanlah segala urusan dia demi membesarkan anak2nye,aammin ya rabbal al-amin...

Mummy Akmar said...

Alhamdullilah Ija..Semoga Ija dan keluarga diberkati olehNya..

Mummy Akmar said...

Amin...

Dania Eryati said...

sy pon dah baca blog dia..memang sedih kan...huhuh..laki dia pun sanggup tinggalkan bila dah sakit

Mummy Akmar said...

Manusia memang kejam...tapi jgn lupa di akhirat dia takleh lari..

Post a Comment