28/07/2012

Happy 2nd Birthday to El Qashrin Qaisara

TODAY is 28th July 2012. It is the day, 2 years back I gave birth to my dereast Queen of The Castle, El Qashrin Qaisara


OMGOSH!! Can’t imagine she is 2 years old already. How time flies.  I just couldn’t believe that one day I became a mom and having her is the best thing I ever had.

Mummy LOVES you so much. You are a miracle from GOD and I am so blessed to have you in my life.

 2nd Birthday Party at McDonald's Sunway City

Mummy harap Qashrin akan belajar rajin-rajin. Sebab tu Mummy beli hadiah untuk Qashrin hari tu Princess Furniture Set (Study Table, Chalk Board, Princess Tent and Princess Treasure Chest). Nanti Mummy beli set buku Princess Barbie dengan Crayon. Hari tu Mummy ada nampak dekat MPH.


Mummy ada lagi satu Birthday Present untuk Qashrin lagi. Mummy kan dah beli tiket nak pergi Universal Studio Singapore 23, 24 & 25 September 2012 ni. Kita akan pergi dengan Opah and Mama Achik. Nanti kita buat simple cake cutting dekat sana dengan cousin Mummy dekat JB. Mummy dah siap beli flight ticket. Kita pergi naik Air Asia. Qashrin kan cakap "nak naik aeroplane". Hehehe. Mummy pon tak sabar nak travel ni. 


Mummy doakan Qashrin akan menjadi anak yang solehah, yang beriman kepada Allah, yang mempunyai masa depan yang cemerlang, yang berjaya di dunia dan akhirat, yang akan memberi kebaikan kepada umat Islam dan yang paling penting sekali dapat membacakan doa apabila Mummy tidak ada nanti. Amin Ya Rabbal Alaamin.


Xoxo,
Mummy


17 Comments:

Hidayah Bach said...

wahhh... USS tu..
dayah sekeluarga pun akan pergi..
tapi our date is on december..saja nk tgk kota singa during christmas season. org kata cantik..
:)

Mummy Akmar said...

Alaaa..kite beli ticket bulan 5 hari kot ada Promo. Ingat nak pergi awal tapi Ramadhan kan..Amik je ticket lepas Raya.

Sebenarnya ke USS tu lah Birthday Holiday dia. Tapi biasalah, plan plan pon jadi lain..Hehe

Anonymous said...

Yeayyy.. best nya Qashrin dapat hadiah... Sure dia happy sangat4... anyway congrats Mummy bringing her up... insya-Allah everything will be fine..

p/s penuh bonet... macam sambut krismas hohoho..

Shima Ahmad Tah said...

My dearest sister,Syukur alhamdulillah ke hadrat Ilahi ke atlas kurnianNya..our life is so complete and blessed w baby qashrin around..I just can't describe what and how u had gone thru all this obstacle in life..but always remember Allah is always there for us..
U still remember the hospital besar part?"adik,Saya mau tanya,u punya kakak polis ka?"

Qash tgh tdo ni,after eating nuggets n chicken burger...

P/s: thanks for sharing the ill pumpkin!!

Mummy Akmar said...

Thank you whoever you are! InsyaAllah- Amin!

Hahah Krismas lah pulak dia ni...

Mummy Akmar said...

Bersyukur sangat. Yes.. The whole family were so thankful and blessed with baby Qashrin around. It is totally life changing experience for me and our family.

I could see everyone is giving the best for El Qashrin Qaisara which makes all of us close. She is the bestest gift by God not to me but to the whole family.

Haha Pengalaman ngeri di Hospital Besar akan ku semat dihati sebab takpernah2 pergi sana, dan memang TAK SANGGUP lagi pergi ke sana. Only the best for my daughter.

Bile facetime dengan Qashrin dah nampak dia gebu sangat. Aih korang sumbat je dia tu kan...Hehehe. Alhamdullilah, semakin besar anak Mummy..

Qashrin is basically for everyone. She is a miracle to all of US. She is so special. I couldnt imagine my life without her. Allah is maha Pendengar when He gave this lil Q to me dan I think I pray so hard till I cried on the night I got divorced. How sad I was when my in laws said that "it is too early to make any decision and we should separate as we don't have child".

Allah Maha Pendengar dan membalas tiap kata mereka itu! Patutlah Dia menjadikan sesuatu perkara kerana Qashrin tidak layak bersama mereka.

Most importantly, I am so much happier than before. Tidak perlu lagi pyscho dengan orang-orang seumpama mereka. Semoga Allah beri mereka Hidayah dan Petunjjuk di atas perbuataan kejam mereka itu. Amin...

budak felda said...

Happy 2nd Birthday to El Qashrin Qaisara

Mummy Akmar said...

Thank you budakfelda

CIK TOM said...

happy birthday qashrin..semoga menjadi anak yg solehah..amin =)

Anonymous said...

Mummy Rayyan

Happy 2nd b'day Ichin..sowwy aunty terlewat wish ichin sbb bz sket lately ni..so x sempat jengah blog mummy ichin..Akmar i sgt2 terharu bace ur blog evendo mase tu i x knal u lg..betapa besarnye dugaan Allah kt u n ichin n i jd insaf n bersyukur sgt2 dgn ape yg i ade harini..i doakan ichin jd anak yg solehah n akan jaga mummynye plak bile dia dewasa kelak..maybe Allah dh ade sesuatu yg lebih baik utk both u n ichin..u r so lucky sbb ur family r so supportive n kengkwn jugak..yet x mudah jd ibu tunggal ni kan..apepn semoga u jd lebih tabah n kuat utk mengharungi sume ini, take care..

Love from me n lil rayyan;-)

Mummy Akmar said...

Hi Aby!

Thanks bagi support dekat I.. Terima kasih baca blog ni dan wish Birthday tu..

InsyaAllah, dengan doa semua saya akan membesarkan anak ni sorang dengan baik. Dugaan tu semua orang ada tapi cara nak handle je mcmana...

Amin...

Miss Yaty said...

so sweet..sy rasa sy tacing bace entry ni..cm ni agknye perasan mak saya masa sy kecik2 dlu...
thanks sebab entry ni remind me tuk sentiasa menghargai mak sy :)

Mummy Akmar said...

Alhamdullilah...

Ingat mengingati semasa secara baik adalah menjadi amalan mulia kan..

Jangan mengingati cara kejam tu tak patot! Haha

CIK TOM said...

hi mummy akmar (MA)..ciktom rs MA terlepas pndg komen cik tom di entry giveaway ciktom dlm blog mummy..try cek ye..tq :)

Mummy Akmar said...

Cik Tom..

Terlepas pandang apa ni.. Uwaaaa..ade terlepas apa2 ke...

eza miza said...

Waahhh mummy... my son turns to 2 on 24th July.. Beza 4 ari je kan.. what a coincidence to know u.. harap2 ukhuwah kita ni berpanjangan.. aminn.. loves to read all ur stories about ur journey.. hehe

Mummy Akmar said...

OO yer ker..Sama dengan harijadi My sister dan dekat lah dengan harijadi anak I..

InsyaAllah semoga kita saling keep in touch sampai bila2..

Post a Comment