24/07/2012

Design Baju Raya Butik Bubuk - Usahawanita Like Memberi

Salam semua. Dalam kesibukan kes mahkamah dan titisan air mata yang berlinangan di bulan Ramadhan ini, rupanya ada banyak hikmah yang Mummy perolehi. Terima kasih semua kerana menyokong Mummy melalui komens, FB, sms dan sebagainya dan Mummy sangat terharu. Semangat ini Mummy akan genggam seeratnya untuk memulakan kehidupan baru Mummy kini. Terima kasih semua...

Itu lah dia kuasa Tuhan, lebih-lebih lagi di bulan Ramadhan. Memang benar apa dikatakan oleh para sahabat dan Nabi junjungan Rasulluah SAW tentang hikmah dan barokah bulan mulia ini. Dalam kesibukan menguruskan hal peribadi sehingga kehidupan baby Qashrin, ada juga rezeki yang boleh Mummy kongsikan bersama supporters Mummy. Hendak ditambahkan rezeki buat Mummy sekeluarga, Mummy diketemukan rakan lama Mummy yang kini telah menjadi usahawanita berjaya pada pandangan Mummy. Banyak betul cerita sana sini kami sempat berborak, al-maklumlah memang jarang sungguh kami berjumpa.

Dalam kesibukan Mummy post design baju raya 2012, Mummy pun nak sambung lagi sempena meriahkan lagi susasana Aidilfitri kelak. Design baju raya Bubuk, yea pemiliknya memang rakan lama Mummy ketika study dulu. Ketika ini beliau telah menjadi usahawanita berjaya dengan membekalkan berbagai fesyen istimewa untuk design baju raya pada tahun ini. Di Butik Bubuk, terdapat banyak baju kurung , kebaya, kurung kedah dan mini kurung samada rekaan sendiri kawan Mummy ataupun tempahan khas. Ketika sebelum Ramadhan lagi, kawan Mummy sorang nih sangat sibuk dengan bazaar hujung minggu (weekend bazaar) untuk menjual dan mempromosikan baju rekaan dan buatan Butik Bubuk. Dan alhamdulliah, banyak juga tempahan diterima beliau sehingga kami berborak sambil-sambil tangan membuat kerja. (tebuk lubang lace..hehehe)

Sempat juga Mummy belek-belek aksesori-aksesori untuk dipadankan dengan baju kurung dan kebaya, mana lah tahu, nak tambah nilai katakan. Butik Bubuk pun ada menjual jersey maxi pants, color block long top dalam pelbagai warna. Dan Mummy pun ada tengok banyak juga ready to wear baju untuk wanita ber'saiz' dan pilihan warna dan corak yang kawan Mummy sediakan sangat sesuai untuk saiz-saiz begini. Pandai betul beliau memilih design baju raya bagi tahun ini.

design baju raya, baju raya 2012, baju raya Bubuk, Design Baju Raya Bubuk, like fanpage bubuk, usahawanita memberi, bubuk charity bazaar, bubuk weekend bazaar, bubuk bazaar hujung minggu, kerawang tebuk, baju raya kerawang tebuk, maxi pants di Bubuk, tempahan baju raya Butik Bubuk, tempah baju raya, reka baju raya, reka baju raya baru
Butik Bubuk dan staff di DevReflections Charity Bazaar. Respect uols lah kerana membantu yang memerlukan. 


Yang paling Mummy respect ialah Butik Bubuk sebenarnya telah menjalankan berbagai charity bazaar bagi mengumpul dana untuk orang-orang memerlukan. Antara charity bazaar terakhir dilaksanakan dengan jayanya ialah DevReflections Charity Bazaar yang kebetulan baru-baru dijalankan sebelum bermulanya bulan puasa tempoh hari. Hidup untuk memberi, bak kata bro Denaihati, memang itulah matlamat utama usahawanita berjaya ini. Syabas dan Tahniah dari Mummy, baby Qashrin sekeluarga untuk beliau.

Kepada reader Mummy, Mummy harap boleh support usahawanita contoh seperti kawan Mummy ini. Untuk sepanjang Ramadhan, Butik Bubuk melancarkan Facebook Like khas sebagai tanda sokongan kepada peminat fesyen, pereka muda, readers dan followers Mummy. Harap2 readers dan Followers Mummy dapat Like FanPage atau Timeline Butik Bubuk melalui banner dibawah atau mana-mana links yang Mummy sediakan yer. Sokongan dan semangat kalian harap dapat disalurkan melalui Like anda semua. Dan semestinya Mummy akan pastikan Butik Bubuk akan memberikan sesuatu kembali lepas Like dan inform sahaja yang uoll ni dari reader blog Mummy ni, insya-Allah... Heeeeee.

Nota: Lupa.... Butik Bubuk mengikut owner, dah tak terima tempahan lagi. Kalau nak ready to wear ada lar, boleh cuba telefon 017-9916707 dan bercakap dengan Ain. Ataupun pergi ke FanPage Bubuk di http://www.facebook.com/pages/Bubuks/287662481293652 atau links yang Mummy sediakan untuk maklumat seterusnya. (Jangan lupa Like Fan Page Bubuk yer...)




Bubuk's fashion, bubuk's baju kurung, baju kurung, baju raya, baju raya 2012, baju raya baru, baju raya Bubuk's, like bubuk's


Klik Butik Bubuk Like Fan Page disini yer. 
Banyak lagi infomasi dan charity bazaar diterangkan di FanPage Bubuk. 
Terima kasih semua.

design baju raya, baju raya 2012, baju raya Bubuk, Design Baju Raya Bubuk, like fanpage bubuk, usahawanita memberi, bubuk charity bazaar, bubuk weekend bazaar, bubuk bazaar hujung minggu, kerawang tebuk, baju raya kerawang tebuk, maxi pants di Bubuk, tempahan baju raya Butik Bubuk, tempah baju raya, reka baju raya, reka baju raya baru
Koleksi design baju kurung dengan kerawang tebuk/lace favourite Mummy dan Opah.
  
design baju raya, baju raya 2012, baju raya Bubuk, Design Baju Raya Bubuk, like fanpage bubuk, usahawanita memberi, bubuk charity bazaar, bubuk weekend bazaar, bubuk bazaar hujung minggu, kerawang tebuk, baju raya kerawang tebuk, maxi pants di Bubuk, tempahan baju raya Butik Bubuk, tempah baju raya, reka baju raya, reka baju raya baru
Maxi berbagai warna, berkualiti dan ready to wear di Butik Bubuk.
(Mummy pun ada ambil satu buat padanan blouse untuk ofis wear Mummy..heeeee)

Xoxo
Mummy


3 Comments:

Zatix said...

Go shop at Bubuk's :)

Mak Lagenda said...

Waaaaa...baju kurung ready made lace merah tu cantik sgt!!

Mummy Akmar said...

Thank you lawat blog Mummy ni..

Mak Lagenda, jom ler shop di Butik Bubuk ni. Baju nya semua custommade takde twins yer..Untuk baju kurung dan jubah..baju2 casual dan juga untuk functions pon ada...Like FB dia eh.

Post a Comment